Geshiedenis | Filosofie

Filosofie

Reeds vier generaties lang is muziek onze liefde en passie.


De samenvoeging van aanbod, kennis en deskundig advies bij de aankoop van een CD, een partituur of uw eerste piano, funderen nog steeds onze reputatie van “Huis van Vertrouwen

CD, SACD en DVD

U vindt er een onovertroffen keuze in klassiek, jazz, lounge, film, opera, chanson… op CD, SACD en DVD.

Piano's & digitale Piano's

Vlakbij zijn er 2 toonzalen – samen 1.000 m² - waar tientallen digitale en akoestische piano’s en vleugelpiano’s staan opgesteld.
Wij verdelen volgende belangrijke Piano merken: Schimmel, Grotian-Steinweg, Bösendorfer, Yamaha, Brodmann. Ook voor het stemmen of restaureren van uw piano kan u bij ons terecht. We werken eveneens met een interessante huur-koop-optie. Ook voor een occasie piano kan u bij ons terecht !

Harpen, Gitaren & Strijkinstrumenten

Er is een grote afdeling snaar- & strijkinstrumentenin een afgescheiden ruimte. Deze ruimte werd volledig gerenoveerd om u een nog beter overzicht
te bieden van ons uitgebreid aanbod.

Partituren

Wij zijn eveneens gespecialiseerd in Partituren voor alle instrumenten en muziekgenres.
 

Geschiedenis.

Arthur en Elisa Rombaux
Arthur Rombaux (1883-1962) richtte samen met zijn echtgenote Elisa Flament de muziekhandel A. Rombaux op tegen het eind van WO I. Arthur Rombaux studeerde in zijn jeugd piano aan het Stedelijk Muziekconservatorium. Dit talent wendde hij op jonge leeftijd aan voor het muzikaal opluisteren van feesten en recepties. Het eerste pand waar de muziekwinkel gevestigd was bevond zich op de Mallebergplaats 10.

Nieuwe en tweedehands piano's werden er verkocht; er was een atelier voor het herstellen samen met enkele vakmensen organiseerde hij servicedienst voor stemmen en herstellen van piano's.
Pianotoonzaal 1920
Piano toonzaal 1920

Zijn echtgenote was verantwoordelijk voor de verkoop van bladmuziek en de 78 Toeren platen; toen in volle opkomst. Halfweg de jaren 20 werd het pand nr. 13 aan de overkant aangekocht en ingericht als muziekwinkel. Tot op vandaag is deze winkel in gebruik.

Hun enige dochter Laure stapte na haar studies de zaak in. Samen met haar echtgenoot - ir. François Minne - nam ze stilaan het roer over en veranderden de vennootschap tot BVBA nog voor hun 3 kinderen de muziekhandel vervoegden.
De 33T en 45T plaat alsook de muziekcassette en de elektrische klavieren hadden toen het muzieklandschap veranderd. Ann en Ignace Minne

In het jaar 1990 werd de jongste zoon Ignace Minne zaakvoerder en tot op vandaag runt hij de zaak samen met zijn echtgenote Ann en enthousiast team.

Hun tweede zoon vervoegde het team in 2012.

 

Kom langs in onze gitaarzaal

Kan ook op afspraak!

De instrumenten afdelingen blijven bij ons gewoon open. Zowel de gitaarzaal als onze toonzaal met piano's blijft open. Je kan dus nog steeds nieuwe instrumenten komen uitproberen. Alle voorzorgsmaatregelen zijn hier genomen. We raden u aan om een afspraak te maken, zo kunnen we ervoor zorgen dat u altijd ongestoord onze gitaren of piano's kan uitproberen.

 

Volg ons op facebook

 

Nieuwsbrief

 
Blijf op de hoogte, schrijf je in!

Naam
Voornaam
E-mail